maandag 6 maart 2017

De zeven belangrijkste anti-aging maatregelen

Beste lezers,

Welkom bij mijn nieuwe blog over DE HUID!

Hier treft u allerlei informatie aan over het krijgen én behouden van een gezonde huid. Ook zal ik te zijner tijd informatie plaatsen van wetenschappelijk onderzoek over de huid en de nieuwste ontwikkelingen.

U bent hoogstwaarschijnlijk op mijn pagina terecht gekomen omdat u iets meer wilt weten over huidverzorging. Ik probeer dit zo OBJECTIEF mogelijk te doen, zonder specifieke producten aan te bevelen. Na het lezen kunt u zelf beoordelen of u een bepaald product geschikt acht of niet. Het is echter nog niet zo gemakkelijk om een keuze te maken uit het grote aanbod. De cosmetica producten bieden van alles en nog wat aan. Maar hoe weet u nu wat goed en gezond voor u is? Welk product levert het BESTE resultaat op?

Mijn eerste advies is: wees KRITISCH. Geloof niet direct de mooie woorden en fantastische plaatjes. Om een product aan de man te brengen, weet een producent namelijk precies dát te zeggen waar u gevoelig voor bent. Daar heeft men soms tonnen aan reclame voor uitgegeven. Men speelt in op gevoel, een wens, een droom... Vaak koopt u eerder een belofte die niet uitkomt.

Wees daarom op uw hoede.

Voordat u een product kiest en op de huid smeert, is het belangrijk even een aantal punten op een rijtje te zetten.
Dit zijn de zeven belangrijkste anti-aging maatregelen:

1. Vermijd ongezonde, huidverouderende stoffen. Dus: analyseer de ingrediënten (Ja, ook de Latijnse namen!)
2. Zorg voor een product dat maximaal de hoornlaag van de huid hydrateert.
Bedenk daarbij dat een vochtinbrengende crème niet bestaat. Beter is het dus te kiezen voor een gel met meervoudige (!) liposomen die wél diep in de huidlagen kan doordringen. (Liposomen in een crème helpen niet, omdat de molecuulstructuur dan te groot is)
3. Vitaliseer de huid, bescherm de huid. Gebruik géén oude producten en géén vaseline of paraffineachtige substanties, want dan smeert u de huid dicht.
4. Zorg voor celvernieuwing, dus kies een product met vitamines die de celvernieuwing stimuleren.
5. Zorg voor verzachting, bescherming en voeding van de huid. Gebruik hoogwaardige natuurlijke plantaardige oliën en wassen.
6. Voeg tekorten toe: huideigen epidermale lipiden zijn het beste. Die kunnen namelijk geen irritatie geven.
7.Vermijd zinloze en overbodige ingrediënten. Kies daarom het liefst voor een product zonder parfum, omdat dit de huid kan irriteren. Ook gaat parfum en zon slecht samen. Denk aan ongewenste pigmentverkleuring van de huid.

Gebruikt u een bepaald merk zonder te weten wat er eigenlijk precies in zit? Weet dan dat de producent er meestal alles aan heeft gedaan om het heerlijk romig, smeerbaar en geurend te maken. Maar... is het ook gezond voor uw huid? Lees er de bovenstaande punten eens op na. Ik wens u veel succes met uw eerste productanalyse.

Hartelijke groet,

Jolita
Jolita SkinCare



Geen opmerkingen:

Een reactie posten